VirtuFit TR-100 loopband: Review 2022

virtufit tr-100 loopbandDe VirtuFit TR-100 is een vrij compacte loopband. Hij is eenvoudig op te ruimen, omdat hij inklapbaar is. Deze loopband behoort tot de lagere prijsklasse, maar is niet van mindere kwaliteit en wordt daardoor veel verkocht. Deze loopband is populair onder de mensen die de loopband thuis willen gebruiken. Deze loopband heeft maar liefst 8 keer de Best Reviewed Award gewonnen van Kieskeurig.nl en deze loopband werd daarmee uitgeroepen tot de meest gewaardeerde loopband van Nederland. 

In deze review over de VirtuFit TR-100 loopband nemen wij jou mee in de verschillende voordelen en nadelen van deze loopband en voor wie deze loopband het beste geschikt is. 

Loopvlak 
loopvlak virtufit tr-100Het loopvlak is niet heel breed. Deze is 40 cm breed en dit is voor de meeste wel voldoende. Er wordt meestal aangeraden om een loopvlak van minimaal 45 cm breed te nemen. Ons advies is dat als je deze loopband gebruikt als beginner of om lange afstanden te joggen op een gemiddeld tempo dat dit minder brede loopvlak geen kwaad kan. Wij raden je wel aan om een loopband te kiezen met een breder loopvlak als je op hoge snelheid (sprinten en interval) gaat trainen.

Demping
Een goede demping is van belang om jouw gewrichten te beschermen van de harde klappen die ze krijgen tijdens het hardlopen. Een goede demping zorgt ervoor dat jij minder snel blessures krijgt. De demping van de VirtuFit TR-100 heet: “Total Belt Cushioning”. Dit houdt in dat het dempingssysteem gelijkmatig verdeeld is onder de loopband. Zo heb jij op elke plek van de loopband een goede demping. Een loopband met een goede demping zorgt er ook voor dat de loopband minder geluid maakt wanneer je neerkomt tijdens het rennen.

Display en functies
display van de virtufit tr-100 Via de display kun je de snelheid en de hellingshoek automatisch aanpassen. Deze worden ook tijdens je trainingsprogramma automatisch aangepast. De prestaties tijdens je training worden bijgehouden op het LCD-scherm. In de armsteunen zitten hartslagsensoren, zodat jij tijdens jouw training je hartslag kan meten. Ook zitten in de armsteunen sneltoetsen om de snelheid en de hellingshoek makkelijk aan te kunnen passen.

virtufit tr-100 tablethouderDe loopband is ook voorzien van een tablethouder. Zo kun jij ook gebruik maken van jouw eigen sportapps of gewoon een serie kijken tijdens het trainen. Zo maak jij jouw training nog leuker!

Trainingsprogramma’s
De VirtuFit TR-100 is uitgerust met 15 verschillende trainingsprogramma’s. Ook wordt er een lichaamsvet test bijgeleverd. Deze programma’s zijn terug te vinden op het display onder de sneltoetsen. Trainingsprogramma’s zijn er om jou te helpen dichter bij je doel te komen. Je kunt natuurlijk ook zonder de trainingsprogramma’s trainen. 

Hellingshoek
De loopband heeft een elektrisch verstelbare hellingshoek van 12%. Dit geeft de mogelijkheid om jouw training uitdagender en intensiever te maken of tijdens je kunt tijdens jouw wandel- of hardloopsessie bijvoorbeeld een berg beklimmen. 

Gewicht
De loopband weegt 50 kilo en dit is een vrij gemiddeld gewicht. Verder voelt de loopband stevig aan tijdens het gebruik. Het maximaal belastbare gewicht is 160 kilo. 

Snelheid en motorvermogen
De maximale snelheid is 16 km/h. Dit is niet heel hoog, maar voor de thuisgebruiker die beginner is of die lange afstanden wilt joggen is deze loopband zeer geschikt. De gemiddelde hardloopsnelheid ligt rond de 11 km/h, dus dan is 16 km/h zeker voldoende. Het vermogen van de motor is 2 pk en het piekvermogen is 4 pk. Deze sterke motor zorgt ervoor dat de loopband weinig geluid maakt. Deze loopband heeft een minimale snelheid van 1 km/h en dit zorgt ervoor dat deze loopband ook heel geschikt is voor wandelsessies. 

Comfort
De VirtuFit TR-100 is een hele stille loopband. De motor maakt weinig geluid. Hoe hoger de snelheid is, hoe meer geluid de loopband gaat maken. Dat is natuurlijk logisch, maar voor een loopband is de VirtuFit TR-100 erg stil. 

Voordelen en nadelen
Wat zijn volgens ons de grootste voor- en nadelen van de VirtuFit TR-100?

Voordelen:

  • Inklapbaar
  • Positieve reviews
  • 8 keer de Best Reviewed Award gewonnen
  • Compact
  • Goede demping
  • Sterke motor

Nadelen:

  • Minder luxe
  • Geen bluetooth
  • Maximale snelheid voor sprinters en intervaltrainingen te laag

Voor wie is deze loopband geschikt?
inklapbare loopband virtufit tr-100Doordat de loopband zeer compact is en je hem kan inklappen, is hij zeer geschikt om thuis te gebruiken. Door zijn minimale snelheid van 1 km/h is deze loopband geschikt voor mensen die alleen willen wandelen, maar door zijn maximale snelheid van 16 km/h in combinatie met een sterke motor is de loopband zeer geschikt voor hardlopers. De loopband is door de maximale snelheid van 16 km/h minder geschikt voor sprinters of mensen die intervaltrainingen willen doen. 

Deze loopband heeft al 8 keer de Best Reviewed Award gewonnen van Kieskeurig.nl en deze loopband werd daarmee uitgeroepen tot de meest gewaardeerde loopband van Nederland. Deze loopband is hierdoor ideaal voor als je een betaalbare loopband van hoge kwaliteit wilt. 

Geld besparen op de VirtuFit TR-100?
Als je extra geld wil besparen op de VirtuFit TR-100, bekijk dan eens onze showroommodellen of koop een tweedehandse loopband. Bekijk de showroommodel hier of bekijk de tweedehands loopband hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *