Mini loopband

Als jij thuis weinig ruimte hebt om een loopband neer te zetten, dan is een mini loopband voor jou misschien wel de ideale oplossing. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om meer te bewegen, zelfs onder werktijd. Daarom kopen mensen steeds meer een loopband zonder steun, ook wel een Walkdesk genoemd. Deze loopband kun je gemakkelijk onder je sta bureau neerleggen. Zo kun jij tijdens het werken constant wandelen. Op die manier werk en beweeg je tegelijkertijd voldoende! Andere mensen willen juist een loopband die inklapbaar is, zodat zij na gebruik toch voldoende ruimte overhouden. 

In deze blog bespreken we de meest compacte loopbanden, inklapbare en de beste loopbanden zonder steun (Walkdesk) zijn, maar eerst zullen we nog iets meer uitleggen over wat een mini loopband is en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun jij de beste keuze voor jezelf en jouw situatie maken.  

De grootte van een mini loopband

Er zijn geen vastgestelde maten voor een mini loopband. Het blijft altijd belangrijk om de maten te checken van elke loopband om te kijken of je hem thuis kwijt kunt. Wat voor de een compact is, is voor de ander misschien al groot. Een compacte loopband met steun is meestal groter en neemt meer ruimte in dan een loopband zonder steun. Als je een inklapbare loopband koopt, dan is het belangrijk om ook naar de maten te kijken die de loopband heeft als hij ingeklapt is. 

Ons advies is dus om een selectie te maken uit de loopbanden die verder in deze blog worden toegelicht. 

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een mini loopband is natuurlijk dat deze ruimtebesparend is. Een loopband die compact is, is de ideale oplossing voor als jij jouw ruimte efficiënt wil benutten. 

Een ander voordeel is dat de loopband makkelijk op te bergen en te verplaatsen is. Hoe kleiner de loopband, hoe lichter deze is en hoe makkelijker hij dus op te bergen is. Inklapbare loopbanden komen vaak met transportwieltjes. Deze zijn daardoor ook heel makkelijk te verplaatsen, ook al zijn deze vaak wel iets zwaarder. Sommige loopbanden kun je zelfs opvouwen of gewoon onder je bed schuiven. 

Loopbanden die zelf lichter van gewicht zijn, kunnen ook minder kilo’s dragen. Dit is dan meteen ook een nadeel. Het maximale belastbare gewicht is dus minder hoog bij dit soort loopbanden.

Loopbanden die klein en compact zijn, zijn een stuk goedkoper dan grotere loopbanden. Dit komt doordat deze loopbanden vaak minder opties hebben. De loopbanden zijn minder luxe en hebben minder trainingsmogelijkheden

Een loopband zonder steun of een walkdesk zijn echt gemaakt om te wandelen. Deze loopbanden hebben ook een minder grote motor en bijvoorbeeld helemaal geen display. Door de kleinere motor hebben de loopbanden ook een lagere maximale snelheid. Dit zorgt er dus voor dat ze goedkoop zijn, maar ook dat ze alleen geschikt zijn voor de wandelaar. 

Een inklapbare loopband hoeft niet per se een kleinere motor te hebben, dus een inklapbare loopband kan zeker ook geschikt zijn voor de intensieve sporter. Inklapbare loopbanden zijn gemaakt voor hardlopers, maar niet voor sprinters en intervaltrainingen.  

Hieronder staan de voordelen en de nadelen op een rijtje:

Voordelen:

 • Ruimtebesparend
 • Licht in gewicht
 • Makkelijk op te bergen en te verplaatsen
 • Goedkoper
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen:

 • Soms minder motorvermogen
 • Minder hoge snelheid
 • Minder belastbaar gewicht
 • Minder opties

 

Mini loopband zonder steun

Deze loopbanden zijn enkel gemaakt om te wandelen. Deze loopbanden zijn heel compact en kun je bijvoorbeeld onder je bureau neerleggen om te wandelen tijdens het werken. Wat goed is om te weten, is dat de gemiddelde snelheid van een volwassen wandelaar tussen de 4 tot 5 km/h ligt. 

 1. Senz Sports M500 – €399,-

Loopband Senz sports M500Deze loopband kun je bedienen met een afstandsbediening. De loopband is erg klein en daardoor kun je hem makkelijk opbergen en neemt het heel weinig ruimte in beslag. Aan de voorkant van de loopband is er een scherm aanwezig waarop je de snelheid kan zien en de gelopen tijd. De loopband is erg stil in gebruik en heeft het een breed loopoppervlak. De demping van de loopband is goed, wat dus weer fijn is voor je gewrichten. Door het brede loopoppervlak zul je niet snel op de randen stappen en dit zorgt ervoor dat het een comfortabele loopband is om te gebruiken. 

Deze loopband heeft transportwielen. Dit maakt het nog makkelijker om hem op te bergen. De loopband zelf weegt 28 kilo en hij is tot 100 kilo belastbaar. De maximale snelheid is 6 km/h. 

Er zijn geen verschillende trainingsmogelijkheden beschikbaar. Wel kun je via de afstandsbediening de snelheid en de tijd regelen. 

Deze wandelband is door zijn compactheid perfect om aan je dagelijkse beweging te komen. Hij is erg stil in gebruik, dus je kan hem makkelijk gebruiken tijdens het werk of bijvoorbeeld tijdens het tv kijken. Door de afstandsbediening hoef je de loopband in principe niet aan te raken of te bukken om hem aan te zetten. Door zijn compactheid kun je hem eigenlijk overal kwijt en door zijn maximale snelheid van 6 km/h is het een perfecte loopband voor wandelaars. 

Deze wandelband is niet geschikt voor de hardlopers, omdat de maximale snelheid daar te laag voor is. 

Bekijk de laagste prijs hier.

 1. Flow Fitness Walker DTM100i – €699,-

Flow fitness walker dtm100iDeze loopband is ontwikkelt voor wandelaars die hun conditie en gewicht bij willen houden. Wandelen draagt bij aan een gezonde spieren, sterke botten en is goed voor de mentale gezondheid. 

De Flow Fitness Walker DTM100i heeft een extra dun design van 57 mm en weegt 28 kilo. Het maximale gebruikersgewicht is 100 kg en de motor heeft een vermogen van 2 pk. 

opvouwbare loopbandDe loopband kun je in tweeën klappen wanneer je hem wilt opruimen, waardoor het heel weinig ruimte in beslag neemt. Door de transportwielen is hij extra makkelijk te verplaatsen wanneer hij is ingeklapt. Als je hem wilt gebruiken, dan hoef je hem alleen maar open te klappen. 

De loopband kun je bedienen door de afstandsbediening te gebruiken of je kunt hem bedienen via de WalkingPadapp op je telefoon of tablet. De loopband is voorzien van een luxe uitziende LED display en bluetooth. Op de display kun je hem aanzetten, de tijd bijhouden, je loopsnelheid en de gekozen stand zien.

loopband met sensorDe loopband heeft twee verschillende standen: manual en automatic. Als je voor de automatische stand kiest, dan gaat de loopband automatisch sneller als je naar voren loopt en langzamer als je naar het einde van de band loopt. Het loopvlak is vrij breed voor een wandelband. Dit zorgt ervoor dat de band extra veilig is om te gebruiken. 

Door het geavanceerde dempingssysteem van de loopband is het bijna onmogelijk om blessures te krijgen. De maximale snelheid is 6 km/h. Dit betekent dat deze loopband alleen geschikt is voor wandelaars. 

Deze loopband is geschikt voor de wandelaar die van variatie houdt. Via de WalkingPad app kun je met bluetooth de loopband met jouw telefoon of tablet verbinden en zo kun je trainingssessies volgen met een door jou gekozen doel. De Flow Fitness DTM100i Walking Pad is geschikt voor de wandelaars die op zoek zijn naar een wandelband met een iets luxere uitstraling, meer comfort en meer opties. 

Bekijk de laagste prijs hier.

 1. Gymstick Walking Treadmill – €549,-

gymstick walking treadmillOok deze loopband is erg compact en ideaal om onder het bureau te leggen. Wandelen tijdens werken zorgt voor een betere bloedsomloop, stofwisseling, energieverbruik en een betere mentale gesteldheid. Door de activatie van de spieren kan het lichaam zich beter ontspannen. 

gymstick walking treadmill opvouwbaarDe Gymstick Walking Treadmill is erg compact, maar toch stevig door het aluminium frame. Ook deze wandelband is in te klappen na gebruik en makkelijk op te bergen. Zo kun je hem bijvoorbeeld onder je bed of bank schuiven.

De loopband wordt geleverd met een afstandsbediening, maar je zou hem ook kunnen bedienen via je telefoon. Je kunt eenvoudig de snelheid en functie van de loopband aanpassen. Door de loopband met jouw telefoon te koppelen, krijg je meteen een overzicht van jouw trainingen. 

Je kunt tijdens het gebruiken van deze loopband kiezen uit twee standen. Bij de eerste stand kies je zelf de snelheid. Deze stel je in door de afstandsbediening of je telefoon te gebruiken. De andere stand heeft de ‘Adaptive Speed Control’. Dit houdt in dat de loopband automatisch zijn snelheid aanpast aan jouw tempo. Als je harder gaat lopen, gaat de loopband ook harder en andersom. Deze modus draagt bij aan het veiliger trainen op jouw eigen niveau. 

De loopband is voorzien van een verlicht LED display. Hierop zie je de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik en het aantal stappen. De maximale snelheid van deze loopband is 6 km/h. Het gewicht van de loopband is 31 kg en het maximale belastbare gewicht is 100 kg. 

Mocht je opzoek zijn naar meer stabiliteit tijdens het wandelen, kun je de Gymstick Handrail monteren. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens het lopen je ergens aan kan vasthouden. Deze is los te bestellen. 

Deze wandelband is geschikt voor de wandelaar die op zoek is naar een compacte loopband met genoeg opties en comfort. Het voordeel van deze loopband is dat er eventueel een Gymstick Handrail bij te bestellen is. 

Bekijk de laagste prijs hier

 

Mini loopband voor wandelen en hardlopen

Als je op zoek bent naar een loopband die je wilt gebruiken om te wandelen, maar toch soms ook wilt gebruiken om rustig hard te lopen dan zijn deze loopbanden misschien iets voor jou. Deze loopbanden zijn op veel vlakken net iets uitgebreider, sneller, zwaarder, breder, etc. dan de loopbanden die eerder in deze blog beschreven zijn. 

 1. Gymstick Walking Pad Pro – €649,-

gymstick walking pad proDe Gymstick Walking Pad Pro is een opvouwbare loopband die geschikt is voor de wandelaar en de hardloper. Doordat de loopband opvouwbaar is, kan je de loopband na gebruik makkelijk opvouwen en onder je bed of bank schuiven. De loopband is voorzien van transportwieltjes, dus het verplaatsen zal moeiteloos gaan. 

Deze loopband heeft een wandel- en hardloop modus. Je kunt er op hardlopen als de steun omhoog geklapt is. Dan heeft deze loopband een maximale snelheid van 10 km/h. Dit is voor de beginnende en rustige jogger hard genoeg. De gemiddelde hardloopsnelheid is 10 – 11 km/h en de beginnende hardloper begint meestal rond de 8 km/h. 

gymstick walking pad pro opvouwbare loopbandAls de steun ingeklapt is, dan kun je alleen wandelen op de loopband. Dan is de maximale snelheid 6 km/h. In de wandelmodus is deze loopband geschikt om hem bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken of tv kijken te gebruiken. 

opvouwbare gymstick pad proDe loopband weegt zelf 33 kg en kan maximaal een gewicht van 110 kg dragen. Het motorvermogen van deze loopband is 2,5 pk. 

De loopband is voorzien van een LED display op de voorzijde van de loopband. Op het display kun je de tijd, afstand, snelheid en calorieën bijhouden. 

De loopband wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kun je de loopsnelheid erg makkelijk wijzigen. Als de steun omhoog geklapt is, bevat deze ook een houder voor je telefoon of tablet. Deze loopband heeft ook een veiligheidslijn met een noodstop. 

Deze loopband is geschikt voor als je zowel wilt wandelen als rustig hardlopen op de loopband voor een lage prijs. De Gymstick Walking Pad Pro is geschikt voor het thuisgebruik, omdat de loopband heel compact is en erg makkelijk op te vouwen is. Het grote voordeel van deze loopband is dat de steun niet per se uitgeklapt hoeft te worden. Daardoor kan je hem gemakkelijk tijdens het wandelen onder je bureau neerleggen. 

Bekijk de laagste prijs hier.

 1. Flow Fitness DTM200i – €799,-

flow fitness runner dtm200iDeze loopband is net als de andere loopbanden heel compact, maar niet opvouwbaar. De loopband heeft wel transportwieltjes waardoor je hem alsnog makkelijk op kan bergen. 

Wat een groot voordeel is, is dat deze loopband een extra breed loop oppervlakte heeft van 48 cm. Een groot loop oppervlakte vergroot het comfort van de gebruiker, omdat je dan minder snel op de zijkanten kan stappen. 

flow fitness runner dtm200i loopbandOok bij deze loopband is het een keuze of je ermee wilt wandelen of wilt hardlopen. Als je de steun omlaag houdt, dan is de maximale snelheid 6 km/h en kan je hem weer makkelijk onder je bureau leggen. Als je de wilt hardlopen dan moet je de steun omhoog klappen. Dan is de maximale snelheid 12 km/h. 

Het motorvermogen is 2 pk en de loopband weegt zelf 33 kg. Het maximale belastbare gewicht is 100 kg. 

vrouw op flow fitness runner dtm200iDe loopband komt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee stel je dan ook de snelheid in. Een andere optie is om de loopband in de automatische modus te zetten, dan past hij de snelheid automatisch aan jouw tempo aan. 

Via de LED display kun je de afstand, calorieverbruik, snelheid, stappen de tijd bijhouden.

De loopband beschikt over bluetooth en een tablethouder. Zo kun jij de loopband gemakkelijk koppelen met je telefoon of tablet en kun je verschillende trainingsschema’s aanhouden tijdens het wandelen en hardlopen. 

Bekijk de laagste prijs hier.

 1. VirtuFit totally foldable TR-50i – €399,-

Virtufit loopbandDeze loopband is volledig inklapbaar en is makkelijk te verplaatsen door zijn transportwieltjes. De loopband is tot 18 cm op te vouwen en dit zorgt ervoor dat deze loopband ideaal is om thuis te gebruiken. Door de safety key is de loopband heel veilig om te gebruiken en beschikt het apparaat over een noodstop.

Het loopoppervlak is 40 cm en dit is breed genoeg om op te wandelen of rustig op te joggen. De demping van deze loopband is erg goed en de loopband is vrij stil in gebruik.

De maximale snelheid is 12 km/h en het motor piek vermogen is 2 pk. Het belastbare gewicht is 120 kg en de loopband weegt zelf 30 kg. 

VirtuFit loopband ingeklaptDe loopband heeft een eenvoudig display. Er zijn 12 verschillende trainingsprogramma’s waar je gebruik van kan maken. Deze programma’s kun je instellen via het display. Ook kun je de snelheid hier instellen. 

Voor meer trainingsmogelijkheden kan de Fitshow app gedownload worden. Met deze app krijg je de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsplan samen te stellen. De loopband beschikt ook over een tablethouder, zo kun je tijdens jouw trainingen een street view aanzetten. Dan lijkt het net alsof je op de mooiste plekken van de wereld aan het lopen bent. 

In de armsteunen zitten hartslagsensoren en kun je de snelheid via de sneltoetsen instellen. Ook kun je via de armsteunen de loopband starten of stoppen.

Deze loopband is meer geschikt voor de rustige joggers die een loopband zoeken met eenvoud, maar toch met genoeg opties. Deze loopband is niet geschikt om onder je bureau te leggen, omdat de loopband niet gebruikt kan worden zonder de steun omhoog te klappen. Door de maximale snelheid van 12 km/h is de loopband prima om op hard te lopen. 

Bekijk de laagste prijs hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *