De 8 beste loopbanden van 2022

Als je een loopband wilt kopen, dan wil je natuurlijk de beste loopband kopen. De beste loopband is voor iedereen heel verschillend. Het ligt eraan wat jouw trainingsdoel is. Bekijk hieronder de verschillende beste loopbanden per categorie. 

 

De beste loopband voor het hardlopen

Wanneer je een hardloopband aanschaft voor het hardlopen, kun je altijd trainen wanneer jij wilt. Vooral in de Nederlandse winters kan het fijn zijn om je conditie binnen op peil te houden. 
De belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden als je een hardloopband wilt kopen, is de grootte, de maximale snelheid en het budget. Het is belangrijk om van te voren te bepalen wat jij maximaal wilt betalen voor jouw loopband, omdat loopbanden in veel verschillende prijscategorieen komen. De zoektocht wordt ook een stuk makkelijker als je een groot of juist klein budget hebt, omdat je dan een groot deel van de andere loopbanden kan wegfilteren. Een andere belangrijke zaak is om te weten hoe hard jij maximaal wilt rennen op de loopband. Als je van plan bent om intervaltrainingen te doen, is het belangrijk dat jouw loopband een hogere snelheid heeft dan als je lange afstanden wilt afleggen tijdens het joggen. Voor beide doelen zijn er weer andere loopbanden geschikt. Als laatste is het natuurlijk logisch dat als jij de loopband in je slaapkamer moet zetten dat jij een kleinere loopband wilt. Mocht je niet opzoek zijn naar een kleinere loopband, dan moet je wel genoeg ruimte hebben om deze neer te zetten. 

 

Gemiddelde snelheid hardlopen

Hoe weet je nou hoe hard jij rent? Bekijk hieronder hoe hard de gemiddelde snelheid is:

Niveau

Gemiddelde km/h

Beginner

8 – 10 km/h

Gemiddeld

11 – 12 km/h

Ervaren 

13 – 15 km/h

 

De beste loopband voor hoge snelheid hardlopen

Bekijk hieronder de beste loopbanden van 2022 voor als jouw trainingsdoel is om op een hoger tempo hard te lopen:

1. Focus Fitness Jet 5

Focus Fitness Jet 5Deze loopband is inklapbaar en is makkelijk te verplaatsen door de transportwielen. Zo kun jij jouw training nog uitdagender en intensiever maken! Deze loopband beveiligt de gebruiker door de safety key. Via de display kun je de snelheid, hellingshoek en de verschillende programma’s instellen. Deze loopband heeft een gemiddelde grootte en is 133 cm hoog en 169 cm lang. De loopband kan een maximaal gewicht van 120 kg dragen. Deze loopband heeft hartslagsensoren in de armsteunen en de maximale snelheid is 16 km/h. De motor heeft een vermogen van 2pk. Gebruikers ervaren deze loopband als zeer prettig door de demping die deze loopband biedt. De hellingshoek is elektronisch instelbaar in 12 verschillende standen. De loopband heeft een tablethouder en je kan de loopband verbinden met sportapps.


Al deze specificaties maken dat de loopband ideaal is voor intensief thuisgebruik. Deze loopband is zeer geschikt voor de gemiddelde en ervaren hardloper, omdat deze hardloopband een maximale snelheid heeft van 16 km/h. Als beginnende hardloper zou je deze loopband ook zeker aan kunnen schaffen als jouw doel is om uiteindelijk op een hoger tempo te kunnen hardlopen. 


Tunturi-Endurance-T80-Loopband-met-REHA-Rails-Gratis-trainingsschema2. Tunturi Endurance T80

Deze loopband komt uit de iets hogere prijsklasse, maar is daardoor ook echt van hogere kwaliteit. Deze loopband heeft een groter loopoppervlak (55 bij 153 cm) en dit maakt de gebruikerservaring extra prettig. Het maximale gewicht is 150 kg.

Deze loopband heeft een maximale hellingshoek van maar liefst 20 graden. Deze hellingshoek kun je elektrisch instellen via de display. De motor heeft een vermogen van 5.5pk en is daarom ook zeker geschikt voor de ervaren hardloper. De maximale snelheid is 22 km/h, wat maakt dat deze loopband ook geschikt is voor sprinters. Deze loopband komt samen met 44 verschillende trainingsprogramma’s van verschillende niveau’s.

De loopband is te koppelen door de bluetooth aan je mobiel of tablet. Je kunt gebruik maken van de Tunturi Routes app. Deze app heeft hardlooproutes op de meest mooie plekken van de wereld.

 

De beste loopband voor beginnende en gemiddelde snelheid hardlopen

Bekijk hieronder de loopbanden die het beste geschikt zijn voor de beginnende hardloper:

 

1. VirtuFit Totally Foldable TR-50i

VirtuFit Totally Foldable TR-50iDe VirtuFit Totally Foldable is een zeer compacte loopband, ideaal dus voor als u weinig ruimte heeft thuis. De maximale snelheid is 12 km/h, wat dus perfect is voor iemand die net begint met trainen of die een gemiddeld tempo heeft en geen ambitie heeft om op een hoger tempo te gaan hardlopen. Deze loopband is ook zeer geschikt voor iemand die de loopband alleen wilt gebruiken om op te wandelen. Er zijn 12 verschillende trainingsprogramma’s. Deze loopband heeft helaas geen hellingshoek. In de armsteunen zitten hartslagsensoren en een snelknop om de snelheid in te stellen. De loopband is opvouwbaar en dit maakt dat het een ideale loopband is voor thuis, omdat de loopband op te vouwen is tot 18 cm vanaf de grond gemeten.  

 

 

2. Flow Fitness Runner DTM300i

2. Flow Fitness Runner DTM300iDeze loopband is ook heel compact en ook volledig opvouwbaar. Doordat het compact is, zijn de opties ook minimaal. Deze loopband is niet geschikt voor de sprinter. Ook deze loopband heeft geen hellingshoek. Je kunt met deze loopband trainen met de FitShow app. De maximale snelheid is 12 km/h en het maximaal belastbare gewicht is 110 kg. Het bedieningsgemak is heel makkelijk, omdat de loopband alleen is voorzien van een aantal sneltoetsen. Verder heeft de loopband een hartslagmeter, transportwieltjes en bluetooth. 


Deze loopband is geschikt voor iemand die een compacte loopband zoekt die volledig op te vouwen is en die niet als trainingsdoel heeft om te sprinten. Deze loopband is vooral geschikt voor mensen die eenvoud zoeken bij een loopband. 

 

De beste loopband voor het wandelen

1. Flow Fitness Runner DTM2000i

1. Flow Fitness Runner DTM200i De beste loopband om te gebruiken voor het wandelen is de Flow Fitness Runner DTM2000i. Deze loopband heeft een breed loopoppervlak en is voorzien van transportwielen. Ook is de loopband inklapbaar en weegt maar 33 kilo. De maximale snelheid van deze loopband is 12 km/h en deze loopband heeft een tablethouder en bluetooth.

 

Deze loopband is zeer eenvoudig en perfect te gebruiken om te wandelen. Er zijn verschillende wandelprogramma’s beschikbaar via de KS Fit app. 

 

 

2. Gymstick Walking Treadmill

Gymstick-Walking-Treadmill-Opvouwbare-Walkingpad-Loopband-1Deze loopband is enkel geschikt om te wandelen, omdat de maximale snelheid 6 km/h is. De bediening wordt geregeld via de afstandsbediening, maar het is ook mogelijk om hem te bedienen via een mobiel of tablet door de bluetooth. Het is mogelijk om er los een handrail bij te bestellen. 

 

Deze loopband is perfect voor de wandelaars met een heel druk leven. Deze loopband kun je namelijk plaatsen onder jouw sta bureau. Zo kun je tijdens je werk alsnog de nodige beweging krijgen. De beste loopband voor wandelen met een hellingshoek

Wil je jouw wandelingen iets intensiever maken zonder de grens over te gaan? Dan is een loopband met een hellingshoek de ideale optie voor jou. Bekijk hieronder de beste loopbanden van 2022 met een hellingshoek.

 

1. VirtuFit TR-100

VirtuFit TR-100Deze loopband is zeer geschikt voor het wandelen als je ook een hellingshoek wilt gebruiken. Deze loopband heeft 15 verschillende trainingsprogramma’s heeft een maximale hellingshoek van 12 graden. De hellingshoek is elektronisch aan te passen via de sneltoetsen in de armleuning. De maximale snelheid is 16 km/h en deze loopband heeft een motorvermogen van 4 pk. Dit maakt dat als jij hem enkel gaat gebruiken voor het wandelen dat het een hele stille loopband is. Dit komt doordat de loopband niet maximaal gebruikt wordt en de wandelsnelheid ‘makkelijker’ is bij te houden voor deze loopband dan voor een loopband die een lagere maximale snelheid heeft. 

 

2. Tunturi FitRun 50i

Ook deze loopband is inklapbaar en makkelijk in en uit te klappen door middel van de gasveer. De loopband heeft een veiligheidsclip. Verder kun je via de display de tijd, afstand, calorieën, snelheid, hartslag en de hellingshoek instellen en bijhouden. Deze loopband komt met maar liefst 44 verschillende trainingsprogramma’s. In de armsteunen zitten hartslagsensoren en snelknoppen om de snelheid en de hellingshoek aan te passen tijdens jouw training. De hellingshoek is 12% en elektrisch verstelbaar. De maximale snelheid is 16 km/h en de loopband is voorzien van een goede schokdemping. De loopband kun je verbinden met Anyrun en Kinomap. De loopband is voorzien van een tablethouder en heeft hartslagsensoren in de armsteunen. De motor heeft een vermogen van 2pk en het loopvlak net iets groter dan die van de Focus Fitness Jet 5.

 

Deze loopband is heel geschikt voor de ervaren hardloper met een hoger gemiddeld looptempo, maar ook zeker geschikt voor de ervaren of beginnende wandelaar die gebruik wilt maken van hellingshoeken tijdens de training. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *